LISTOPAD-MJESEC PREVENCIJE RAKA DOJKE

Datum objave: listopad 1st, 2014, Autor: dr. Damir Mamuzić

Diljem Hrvatske čak u trideset gradova tijekom listopada provoditi će se razne akcije sa ciljem prevencije raka dojke. Akciju organiziraju zajedno Hrvatsko senološko društvo i Europa donna s klubovima žena liječenih od raka dojke. Takvih akcija nikad dosta,jer usprkos svih mjera učestalost te opake bolesti stalno raste. Najčešće su zahvaćene žene starije od 50 godina no i kod mladih žena i djevojaka ta bolesti nažalost nije više rijetkost.
Prva akcija provodi se 4.10. u subotu. Radi se već o nadaleko poznatome „Danu RUŽIČASTE VRPCE“.11.10.u subotu organizira se akcija „Milenijska fotografija“ u kojoj će sudjelovati 300 žena oboljelih od raka dojke a provodi se kod nas u Varaždinu na Stančićevom trgu.
Zadnja treća akcija provodi se u trideset gradova diljem Hrvatske. Radi se o besplatnim pregledima dojke kao i ultrazvuka dojki kod mlađih žena između 30 i 40. godina starosti.
U Varaždinu se provodi akcija besplatnih pregleda i ultrazvuka u mojoj Poliklinici u srijedu 15.10. od 8 do 12 sati. Adresa: GYN poliklinika Dr.Damir Mamuzić,Zavojna b.b..Potrebno je naručiti se na broj 042 232410.

Dr.med.Damir MAMUZIĆ