BESPLATNI PREGLEDI DOJKI

Datum objave: veljača 22nd, 2013, Autor: dr. Damir Mamuzić

Čitav listopad svake godine označen je kao mjesec borbe protiv raka dojke. Ti dani kada se akcije provode nazvani su «Danima ružičaste vrpce.»
U organizaciji Udruga žene liječenih od raka dojke i Europe donne provoditi će se promotivne akcije s ciljem upoznavanja šireg pučanstva a posebno žena tom opakom bolešću, ali i mogućnosti dijagnostike i liječenja. Posebno će se istaknuti važnost rane dijagnostike u liječenju raka dojke.
Kao što je poznato već nekoliko godina provode se besplatne mamografije u žena starijih od 50 godina, svake druge godine pod nazivom «Mamma».Odziv na tu akciju nažalost nije zadovoljavajući, posebno ne u našoj županiji. U Hrvatskoj umire još uvijek od te bolesti oko 1000 žena.
Da bi se na neki način u probir uključile i mlade žene, jer i kod mladih žena ima sve više te maligne bolesti, u 20 gradova diljem lijepe naše provoditi će se besplatni pregledi dojki i ultrazvuk. Tu korisnu i hvalevrijednu akciju organizira Hrvatsko senološko društvo 20.10.2011 kroz cijeli dan.
U Varaždinu će se pregledi vršiti u Poliklinici GYN Dr.Damir MAMUZIĆ, Zavojna ul.b.b..Za pregled je potrebno naručiti se na tel. 232410, kako bi se izbjegla gužva i duža čekanja.